2019. jan 29.

Azonnal ki kell kapcsolni a FaceTime alkalmazást!

írta: BIZA
Azonnal ki kell kapcsolni a FaceTime alkalmazást!

Az Apple felhasználók egyik legkedveltebb szolgáltatása a hang és videó hívások használatára is alkalmas FaceTime. Ebben a programban találtak most kutatók olyan durva hibát, amivel bármely FaceTime felhasználó lehallgatható – felhasználói beavatkozás nélkül.

A hiba az iOS 12.1.2 verziójú rendszer alatt is kihasználható.

Íme, hogyan lehet reprodukálni a hibát:

  • FaceTime videohívás indítása egy iPhone-ban tárolt kontakt felé.
  • Hívás közben húzza fel az iPhone képernyőjének alját, és érintse meg a 'Személy hozzáadása' elemet.
  • Válassza a 'Személy hozzáadása' pontot, és válassza a Saját telefonszámát.
  • Ez elkezd egy csoportos FaceTime hívást, amely magában foglalja magát a hívót és az első hívott személyt, akinek a hangját hallgatni fogja még akkor is, ha az még nem fogadta el a hívást.

  

Durva ugye? Az bizony.

De a legszebb még csak most következik …

 

Ugyan is ha a hívás elutasításához a felhasználó megnyomja a bekapcsoló gombot, vagy a hívás némításához a hangerő fel/le gombok egyikét, akkor a telefon bekapcsolja a kamerát is. A hívás továbbra is várakozóban marad, de már videó képet is közvetíteni fog.

 

Lássuk be: ez elég durva hiba!

 

Az Apple, tud a problémáról, és dolgoztak rajta, hogy flottul működjön. Mi mit tehetünk addig, amíg szíveskednek kijavítani a hibát? Csak egyet.

 

Le kell tiltani a FaceTime alkalmazást.

Ehhez iPhone vagy iPad gépen menjünk el a Beállítások menüpontba, ahol a FaceTime ikont választva lehetőségünk van az alkalmazás tiltásához. Mac gépen a FaceTime alkalmazást megnyitva a menüjében tudjuk a „FaceTime kikapcsolása” menüpontot választani.

iphone_facetime.png

# UpDate: az Apple a mindenki által elérhető szolgáltatások számára a hiba javításáig letiltotta a konferencia hívás funkciót. Tehát már bárki nem tud meghekkelni. Csak akinek szabad ;-)

Szólj hozzá

Apple Biztonság FaceTime